Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol de plak bladerdeeg uit of maak met de (6) plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg een rechthoekige plak deeg.

Smeer op ongeveer 3 cm vanaf de bovenzijde van het vel deeg een horizontale streep mosterd.

Leg zoveel worstjes als nodig op de streep mosterd en sla de bovenzijde van het deeg over de worstjes heen.

Snijd onder de ingerolde worstrol het deeg horizontaal af.

Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de worstjes.

Je krijgt op deze manier een stuk of drie lange in deeg gerolde worstrollen.

Deze rollen snijd je dan in kleine stukjes met een scherp mes en leg die op een met bakpapier of siliconenbakmat belegde bakplaat.

Klop het eigeel los in een kommetje, bestrijk met een kwastje de worsthapjes daar mee en bestrooi elk hapje met naar keuze sesam- of maanzaadjes of grof zeezout.

Bak de hapjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

n.b.: de knakworstjes die hier in het recept worden gebruikt zijn halal kip- of runderknakworstjes.

Mobiele versie afsluiten