Krentencake

2005-11-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gr zachte boter
    150 gr suiker
    3 eieren
    1 zakje vanillesuiker
    250 gr zelfrijzend bakmeel of bloem (ik gebruik zelfrijzend bakmeel en nog bakpoeder om een nog luchtigere en hogere cake te krijgen)
    Half zakje bakpoeder
    Snufje zout
    150 gr krenten
    Paar druppels citroensap of geraspte schil van 1 citroen

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de suiker en boter samen. Voeg dan de eieren toe en mix het goed. Doe vanillesuiker, bakpoeder, zout en citroensap (of schil) erbij en mix dit erdoor.

Dan meel beetje voor beetje toevoegen en weer goed mixen.

Het blijft een beetje dik en stevig beslag. Schep dan de krenten erdoor en zorg dat ze gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg. In een langwerpige cakevorm scheppen en onderin de oven ongeveer 70 minuten bakken. Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door tangia aan 12-11-2005

    lekker!!!vooral met thee be na3na3 hahaha

  2. Geplaatst door Oemzenjabiel aan 14-11-2005

    lekker! ben gek op rozijnen/krenten.. en alles wat je er mee kan maken hihi..
    he maar als je geen zelfrijzend meel hebt kan ik dan bijv gewoon n heel zakje bakpoeder gebruiken in plaats van halve?.. let me know

  3. Geplaatst door ellouisa aan 14-11-2005

    ja, dat kan je gewoon doen hoor!

  4. Geplaatst door Oemzenjabiel aan 19-11-2005

    mamma myaaaaaa!! had m van de week gemaakt.. bijna in mn eentje opgegeten!! ..schaam schaam..weer n kilo erbij dank je wel!! hhii.
    ik had indd gewone meel gebruikt en 1 volle zakje bakp. ga m nu weer maken, neem ik m naar mn mama inshallah..
    Zjazaki Allah voor dit lekkere recept!!kus!

  5. Geplaatst door ellouisa aan 19-11-2005

    hihihi 😀 ben blij dat hij gelukt is en dattie zo lekker was. Graag gedaan hoor lieverd, xxx

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 28-11-2005

    he louisa,

    ik heb het gemaakt. was errug lekker.
    alleen werd hij heel snle rood terwijl van binnen (nog) niet gaar.
    Ik heb toen de laatste 20 minuten met foliepapier erover heen gedaan. gelukkig was het uiteindelijk wel gelukt! erg lekker

    Nu heb ik wel een vraagje, ik ben gevraagd om cake te maken voor een bruiloft, en denk erover om deze te maken, maar ik moet er veel van hebben.
    Op zich kan ik 2 bakblikken in 1 keer in deoven doen, maar dat is nog te weinig.

    Heb je een tip? (ben bang dat als ik alles ga verdubbelen dat het dan mislukt….

  7. Geplaatst door ellouisa aan 28-11-2005

    Hoi sihamkleuter, ben blij dat de cake lekker was 😀 Had je m wel onderin de oven gebakken? Ik doe m altijd onderin anders wordt hij te snel bruin. Maar goed ovens verschillen altijd, dat is zo’n probleem he. Ik weet echt niet of je het kan verdubbelen meid, dit is een recept voor een 2 liter cakeblik. Dus als je een 4 liter blik hebt, dan kan het, maar geloof niet dat die er zijn hihi. Ik denk dat je het beste gewoon dan twee keer 2 doen (of meer, weet niet hoeveel je er nodig hebt???).

  8. Geplaatst door ranja aan 16-01-2006

    hoi dames,
    welke boter gebruiken altijd voor cake….mijn cake word altijd zo snel droog….?????????????

  9. Geplaatst door aicha1 aan 21-05-2006

    echte roomboter is het beste en smaakt het allerlekkerste.

  10. Geplaatst door amina12 aan 25-11-2006

    leker tnx
    hahaha

  11. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    Idd roomboter is het lekkerst. In ieder geval geen boter voor op brood gebruiken en de cake buiten de koelkast bewaren, dan droogt hij niet uit.

  12. Geplaatst door sadiye aan 02-12-2008

    hmm lekker ik ga deze zeker maken

  13. Geplaatst door koken20 aan 07-07-2009

    kan je de botet ook smelten en dan de suiker erbij doen’?
    dank je

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.