Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Krakelingen en Arnhemse meisjes

Krakelingen en Arnhemse meisjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bismillah!!!!!

KRAKELINGEN (20 stuks )

2 plakjes bladerdeeg laten ontdooien

kook van 6 eetlepels suiker en 6 eetlepels water een stroopje

oven voorverwarmen op 200 °

snijdt elk plakje in 10 reepjes en vorm hiervan een krakeling ( zie foto)

bestrijk deze met het stroopje en strooi er nog wat suiker overheen

bak ze in het midden van de oven ongeveer zo'n 15 min.

Arnhemse meisjes: (20 stuks)

Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg

kook ondertussen een stroopje als bij de krakelingen

Leg de 4 plakjes deeg op elkaar en rol deze uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijdt hieruit 20 ovale vormpjes van ongeveer 3x6 cm. bestrijk ze met de stroop en bestrooi ze met wat suiker . 15 min.in de oven

Voor de liefhebber van zoute en hartige koekjes, maak je verschillende vormen en bestrijk ze met wat losgeklopt ei en bestrooi ze dan met bijvoorbeeld: een beetje zout of sesamzaad of maanzaad of geraspte kaas of druk er gewoon een amandel op.

Verschillende vormen zijn o.a. kleine rondjes ( ik gebruik een dop van een waterfles) dit worden dan kleine rondjes en staan b.v.leuk met een amandel. langwerpige reepjes, kleine vierkantjes, als je die dan weer dubbelvouwt heb je ook kleine driehoekje (b.v. met kaas) lange reepjes kan je tot een spiraal vormen leuk met maanzaad of sesam

escht heel gemakkelijk en succes verzekerd!!!!!

echt supergemakkelijk en je bakt ze allemaal op dezelfde
ovenstand ( 200°) dus zo bak je verschillende variaties
tegelijk.

Mobiele versie afsluiten