Kokostaart

2007-05-14
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 12 eiwitten
    - snuf zout
    - 200 gram suiker
    - 100 gram bloem
    - 150 gram gemalen kokos
    - 300 gram frambozenjam
    - 4 dl slagroom
    - 2 el suiker
    - 100 gram witte chocolade geraspt
    - extra kokos

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 150 graden. Sla de eiwitten stijf met het zout en klop de suiker er geleidelijk door.

Mix dan de bloem en de kokos door het mengsel. Schep het beslag in een ingevette taartvorm en 24 cm en bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart afkoelen op een rooster en snijd hem dan horizontaal doormidden.

Bestrijk de onderste helft met jam en leg de bovenkant erop. Sla de slagroom stijf en bestrijk de taart er rondom mee.

Garneer met de geraspte chocolade en nog wat kokos.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door Zahraa aan 16-05-2007

    Ziet er lekker uit en ‘klinkt’ niet moeilijk !

  2. Geplaatst door sjaahida aan 18-05-2007

    idd ziet er zeker lekker uit maar ik zou wel een andere vulling gebruiken dan jam. van die witte duopenotti chocopasta met een beetje room erdoorheen ofzo…en dan gelijk op zoek gaan naar een recept waarbij je nog 12 eigelen kan gebruiken hihihi is wel veel zeg . maar wordt ie zeker lekker luchtig van

  3. Geplaatst door sousi aan 20-05-2007

    ook lekker met banketbakkersroom als vulling hmmmm….
    maar thanks voor dit recept ga een keer uit uitproberen…

  4. Geplaatst door miss_baby aan 21-05-2007

    lijkt me heerlijk…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.