Kokoscake recept, is heerlijk, super luchtig en natuurlijk makkelijk te maken. Ik ga op visite en ik neem hem mee 🙂 Velen zijn gek op kokossmaak.
Ingrediënten
- - glas = Ik heb een Nederlandse theeglas gebruikt
- - 5 eieren
- - 1 glas suiker
- - 1 vanillesuiker
- - 1 glas zonnebloemolie
- - 2 lepels volle melk
- - 3 eetl. kokosrasp
- - 200 gr. bloem
- - bakpoeder
- - abrikozenjam
- - geraspte kokos
Werkwijze
Stap1
De vijf eieren goed mixen tot het schuimt...
Stap2
Doe dan een (Nederlandse) theeglas suiker, 1 vanillesuiker en een nederlandse glas zonnebloemolie erbij. Mixt dit op de hoogste stand voor een paar minuten.
Stap3
Doe vervolgens 2 lepels volle melk en 3 eetl. kokosrasp erbij. Mix dit weer tot een geheel.
Meng 200 gr. bloem met bakpoeder en zeef erboven, Mix dit er goed door.
Stap4
Om straks je cake er makkelijk uit te krijgen, vet je cakevorm in met een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Het beslag erin scheppen.
Stap5
Doe dan in de oven voor 50 min. Let op elke oven is anders. Hou het in de gaten!
Als de cake gaar is, versier ik het met abrikozenjam en geraspte kokos.
Echt heel makkelijk en super luchtig!
Su6