Ik heb zelf het recept verdubbeld en de helft in de chocolade gedompeld.
Ingrediënten
- - 2 eiwitten
- 1/2 theelepel bakpoeder (zakje)
- 100 g suiker
- 125 g geraspte kokos
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 175 ºC. In schone, vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer schuimig kloppen.
Bakpoeder toevoegen en al kloppend met mixer geleidelijk suiker toevoegen. Blijven kloppen tot glanzende, stevige pieken ontstaan.
Met spatel kokos luchtig door eiwit scheppen. Met twee dessertlepels van eiwit kleine bergjes scheppen op met bakpapier beklede bakplaat.
Koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar bakken.
Bakplaat uit oven nemen en kokoskoekjes op rooster laten afkoelen.
Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Ik heb de helft nog in gesmolten chocolade gedompeld voor de helft.