Ingrediënten
- Gehakt
aardappels
geraspte kaas
paprikapoeder
roomboter
Hoeveelheid van alles naar eigen keuze doen, want het ligt eraan voor hoeveel mensen je het maakt...
Werkwijze
Stap1
Kruid het gehakt met koftekruiden en andere kruiden naar keuze en voeg stukjes oud brood, paneermeel en 1 ei eraan toe. kneed alles door elkaar en maak hier de vorm van pasteitjes van en maak een groot deukje in het midden zet dit alles in de oven en laat het vlees gaar worden.
Kook ondertussen de aardappels gaar en wanneer deze gaar zijn giet je deze af en doe je dit in een kom. Kruid de aardappels met zout en zwarte peper en stamp de aardappels fijn en voeg een scheutje melk toe zodat je lekkere zachte aardappelpuree krijgt.
Maak een sausje van gesmolten roomboter en wanneer deze gesmolten is doe je er paprikapoeder bij en dit roer je even 2 minuutjes goed en dan haal je het van het vuur.
Wanneer de koftes gaar zijn haal je ze uit de oven en vul je de gaatjes met aardappelpuree. Giet daarna het sausje over de koftes heen en doe als laatste geraspte kaas over de koftes en doe alles nog 10 minuutjes terug in de oven.