Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Koffiebroodjes met amandelspijs

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ik doe eerst apart de lauwe melk met gist oplossen..

Daarna doe ik de eieren met de suiker+zout en eventueel de geraspte schil in de kom vermengen..

De boter in kleine blokje snijden en voeg ik de boter erbij goed kneden tot je een geheel krijgt.

Bloem beetje voor beetje bij en de lauwe melk met gist erin is opgelost goed kneden tot je een zachte deeg hebt ..

Laten rijzen voor 45 min.

Ondertussen de Amandelspijs met ei en wat boter vermengen

Dan uitrollen in een rechthoekige lap

Deze besmeren met eigeel en strooi wat Amandelspijsmengsel erover en wat appelstukjesmet wat kaneel.

Deze rechthoekige lap oprollen en in snijden (1a2 cm ) en druk deze plat leg ze op een ingevette plaat.

Afbakken op 200 graden

Besmeer ze al warm met abrikozen jam (even opwarmen in de magnetron voor 30 sec met de water )

En als laatst bestrooi er amandelschaafsel of cocos op.

Mobiele versie afsluiten