Koffiebroodjes met amandelspijs

2008-07-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • -500 Gram Bloem
    -250 Ml Lauwe Melk
    -30 Gram Gist
    -125 Gram Bona Boter of Roomboter
    -100 Gram Suiker
    -1 Zakje VanilleSuiker
    -2 Eieren
    -1 Th.l Zout
    -Eventueel Geraspte sinaasappelschil of citroenschil voor een frisse smaak

Werkwijze

Stap1

Ik doe eerst apart de lauwe melk met gist oplossen..

Daarna doe ik de eieren met de suiker+zout en eventueel de geraspte schil in de kom vermengen..

De boter in kleine blokje snijden en voeg ik de boter erbij goed kneden tot je een geheel krijgt.

Bloem beetje voor beetje bij en de lauwe melk met gist erin is opgelost goed kneden tot je een zachte deeg hebt ..

Laten rijzen voor 45 min.

Ondertussen de Amandelspijs met ei en wat boter vermengen

Dan uitrollen in een rechthoekige lap

Deze besmeren met eigeel en strooi wat Amandelspijsmengsel erover en wat appelstukjesmet wat kaneel.

Deze rechthoekige lap oprollen en in snijden (1a2 cm ) en druk deze plat leg ze op een ingevette plaat.

Afbakken op 200 graden

Besmeer ze al warm met abrikozen jam (even opwarmen in de magnetron voor 30 sec met de water )

En als laatst bestrooi er amandelschaafsel of cocos op.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.