Het recept van heerlijke zelfgemaakte koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom. Een lekkere snack en gebakje voor bij de koffie of thee.
Ingrediënten
- Deeg:
- - ½ kg bloem
- - 2 eieren
- - 1 lepel gist
- - 3 lepels suiker
- - 1 bakpoeder
- Verder:
- - 250 gr boter
- - banketbakkersroom
Werkwijze
Stap1
De deegingrediënten kneden met lauwe melk tot een soepel deeg.
Stap2
250 gr boter smelten en banketbakkersroom bereiden.
Stap3
Verdeel bovenstaand deeg in 7 ballen en druk ze plat met behulp van boter tot een grote lap. Opvouwen net als lemsemmen en daarna ff laten rusten. Alle 7 afwerken.
Stap4
Elke lemsemmen platdrukken en groter maken. In 4-en snijden en vullen met banketbakkersroom. Dichtvouwen en op een bakplaat leggen. Minstens 2 uur laten rijzen en daarna besmeren met eigeel of melk en bakken in de oven.
Stap5
Na het bakken besmeren met honing of warme abrikozenjam en bestrooien met geraspte chocolade...