Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom heerlijke bij de koffie of thee
2013-02-23- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Lunch, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Het recept van heerlijke zelfgemaakte koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom. Een lekkere snack en gebakje voor bij de koffie of thee.
Ingrediënten
- Deeg:
- - ½ kg bloem
- - 2 eieren
- - 1 lepel gist
- - 3 lepels suiker
- - 1 bakpoeder
- Verder:
- - 250 gr boter
- - banketbakkersroom
Werkwijze
Stap1
De deegingrediënten kneden met lauwe melk tot een soepel deeg.
Stap2
250 gr boter smelten en banketbakkersroom bereiden.
Stap3
Verdeel bovenstaand deeg in 7 ballen en druk ze plat met behulp van boter tot een grote lap. Opvouwen net als lemsemmen en daarna ff laten rusten. Alle 7 afwerken.
Stap4
Elke lemsemmen platdrukken en groter maken. In 4-en snijden en vullen met banketbakkersroom. Dichtvouwen en op een bakplaat leggen. Minstens 2 uur laten rijzen en daarna besmeren met eigeel of melk en bakken in de oven.
Stap5
Na het bakken besmeren met honing of warme abrikozenjam en bestrooien met geraspte chocolade...
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
25 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door jolandaalbert aan 08-03-2013
hoi ik wil deze koffie broodjes maken maar op welke stand /graden moet deze gebakken worden en hoe lang . groetjes jolanda
Geplaatst door elhaloua aan 03-04-2013
Hoe maak ik de banketbakkersroom?