Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes

Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes

Het recept van koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes. Heerlijk voor bij de koffie maar natuurlijk ook bij de thee. Je kan ook andere vulling gebruiken.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin. Voeg vervolgens aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe. Kneed dit tot een soepel deeg.

Laat dit een uurtje rijzen.

Stap2

Maak ondertussen je banketbakkersroom.

Stap3

Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm. Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er de stukjes chocolade op.

Stap4

Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm, laat deze in je bakblik een half uurtje rijzen.

Stap5

Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.

Mobiele versie afsluiten