Overheerlijke koffiebroodjes met banketbakkersroom
Ingrediënten
- Nodig voor het deeg:
- 500 gram Bloem
- 25 gr. Verse gist
- 3 eetlepels suiker
- 50 gram Zachte boter
- 1 eidooier
- zout
- 3dl melk
Nodig voor de vulling:
- 1 pakje Banketbakkersroom (kan je ook zelf maken, super makkelijk en lekker )
- 1 theelepel citroenrasp
- 100 gram Rozijnen
- Abrikozenjam voor het bestrijken.
Werkwijze
Stap1
Aan de slag:
De bloem moet je samen met het suiker, boter, eidooier, en 3dl warme melk kneden tot een mooi soepele deeg. Dan laten rijzen voor een uur. De banketbakkersroom klaarmaken en koelen.
Na een uur ga je het deeg uitrollen tot een lap van 30 bij 50cm. Je strijkt er de room overheen, Je laat 3 cm van de rand onbesmeerd. Daarna strooi je de rozijnen overheen, en je rolt het deeg langzaam op tot een rol. Dan krijg je een rol van 50cm lang. Die snij je in plakjes van 2cm. Zet ze op een bakplaat met bakpapier bekleed. En laat ze nog eens 30min rijzen. Verwarm de oven op 220 graden. Na 30 minuten doe je de bakplaat erin, als je ze eruit haalt bestrijk je ze met warme abrikozenjam.
Nou smul ervan! Ze zijn echt heerlijk, je kan er dagen van eten!!!