Knoopbroodjes met peterselie en knoflook
2018-03-02- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 30m
- Klaar in : 1:10 u
Deze heerlijke Knoopbroodjes met peterselie en knoflook kun je lekker eten bij je harira of soep ze zijn mmmmmmmm zacht en zeer luchtig door de olijvenolie.
Dit is een oud recept, kan je ook aan de foto zien maar blijft een lekker recept om met jullie te delen.
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- - 350 g bloem
- - 1 el instant gist
- - 1 tl zout
- - 3 lavache kiri puntjes
- - 1 el suiker
- - 60 ml olijfolie ( heb die uit Marokko gebruikt de echte)
- - +/- 200 ml warme melk
- Andere ingrediënten:
- - 6 teentjes knoflook, fijn gehakt
- - 3 el gehakte peterselie
- - 3 el gesmolten boter
- - 3 el olijfolie
Werkwijze
Stap1
Meng de warme melk met suiker en gist, roer met een garde alles goed door elkaar. Dek af en laat staan voor 10 minuten. In een kom, meng je de bloem en de olijfolie goed door elkaar. Voeg het gistmengsel, het zout , melk en suiker. en de kiri kaas erbij, kneed de deeg voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht is gekneed. Dek af en laat het dubbele van het volume nemen.
Stap2
Rol het deeg uit op een bloem bestoven aanrecht, tot een dikte van 1 cm. Sneed stroken van 12 cm lang en 3 cm breed. Bind, knoop de strips net zo groot als je wijsvinger want ze zijn 2 hapjes klein. Zet ze op de ovenplaat bedekt met bakpapier en iets ver van elkaar voor het rijzen. Laat het weer rijzen.
Stap3
Borstel op de boevenkant van de broodjes met het mengsel van olijfolie en boter. Bak op 180 ° gedurende 20 minuten bak ze half gaar ze mogen niet bruin worden half om half.
Stap4
Haal ze uit de oven en bestrijk ze opnieuw met het mengsel van olijfolie en boter.
Strooi peterselie en de knoflook op de bovenkant van de broodjes gelijk als je ze bestrijkt met olie en boter, zet ze weer in de oven voor gedurende 10 minuten weer bakken tot ze gaar zij.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
2 keer beoordeeld