Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kleine vismhancha

Vismhancha

Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept wordt het gevuld met vis o.a.  kabeljauwfilet, roze garnalen, garnalen, Surimi en inktvis

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ik stoom de kabeljauw gaar in de stoompan. Daarna in stukjes verdelen met een vork. Bak in een pan de gesnipperde ui, kruiden en vis. Voeg de garnalen toe en laat dit pruttelen tot alles gaar is.

Laat het dan uitlekken in een vergiet en vang de saus op die eruit komt. Kook de mihoen gaar (4 minuten in kokend water) en knip of snijd in stukken. Meng de mihoen met de saus van de vis en doe dan ook de vis erdoor.

Neem dan een vel filodeeg en leg het op een vel bakpapier (zo zit niet alles onder de olie of boter). Smeer in met boter of olie en leg er nog een vel op. Weer olie of boter erop (niet te veel, maar ook niet te weinig). Leg dan een rijtje vulling erop (zie foto) en vouw de zijkanten naarbinnen. Rol op en draai als een slang. Ik steek er een sateprikker in zodat hij niet losraakt. Leg op een bakplaat en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 20-25 minuten.

Mobiele versie afsluiten