Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept wordt het gevuld met vis o.a. kabeljauwfilet, roze garnalen, garnalen, Surimi en inktvis
Ingrediënten
- Ingredienten voor 4 of 5 kleine mhancha's:
500 gr kabeljauwfilet
1 bakje roze garnalen (AH)
1 bakje garnalen (AH)
Surimi en/of inktvis (ik doe dat er niet in, want lust het niet)
2 uien
Knoflook naar smaak (ik doe er veel in)
Zout (niet te veel, er gaat ook een bouillonblokje in) en peper
1 visbouillonblokje
1 tl paprikapoeder
Snufje komijn
Sap van een halve citroen
Half zakje saffraan
Peterselie en korianderHalf tl sambal
Half pak mihoen
1 pak filodeeg
250 ml zonnebloemolie of 250 gr gesmolten boter
Werkwijze
Stap1
Ik stoom de kabeljauw gaar in de stoompan. Daarna in stukjes verdelen met een vork. Bak in een pan de gesnipperde ui, kruiden en vis. Voeg de garnalen toe en laat dit pruttelen tot alles gaar is.
Laat het dan uitlekken in een vergiet en vang de saus op die eruit komt. Kook de mihoen gaar (4 minuten in kokend water) en knip of snijd in stukken. Meng de mihoen met de saus van de vis en doe dan ook de vis erdoor.
Neem dan een vel filodeeg en leg het op een vel bakpapier (zo zit niet alles onder de olie of boter). Smeer in met boter of olie en leg er nog een vel op. Weer olie of boter erop (niet te veel, maar ook niet te weinig). Leg dan een rijtje vulling erop (zie foto) en vouw de zijkanten naarbinnen. Rol op en draai als een slang. Ik steek er een sateprikker in zodat hij niet losraakt. Leg op een bakplaat en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 20-25 minuten.