Klassieke stol

2007-09-11
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
    Voor het deeg:
    500 g Mix voor Witbrood
    200 ml lauwe melk
    100 g zachte boter of margarine
    2 eieren op kamertemperatuur
    80 g gele basterdsuiker
    2 zakjes Vanillesuiker
    2 el Citroenrasp
    bloem
    Voor de vulling:
    150 g krenten
    150 g rozijnen
    Dr. Oetker Sukade
    Amandelschaafsel
    175 g Amandelspijs
    1 tl Citroenrasp
    1 ei
    Voor decoratie:
    Gebaksglazuur
    50 g gezeefde poedersuiker
    Extra nodig:
    water
    schone theedoek

Werkwijze

Stap1

Bereidingswijze:
Volg de algemene bereidingswijze op het pak broodmix, maar vervang de aangegeven hoeveelheid boter door 100 g boter en vervang het water door melk en voeg alle extra ingrediënten voor het deeg toe.

Meng de krenten, rozijnen, sukade en het amandelschaafsel. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem. Druk het deeg iets plat en kneed het vruchten-notenmengsel door het deeg.

Vet de bakplaat in of bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng met de mixer met kneedhaken de amandelspijs met het ei en de citroenrasp. Maak van het deeg een ovale lap waarbij de voorkant wat dunner is dan de achterkant. Vorm van de amandelspijs een dunne rol 1 cm korter dan de breedte van de deeglap. Leg de rol iets boven het midden op het breedste stuk van het deeg.

Besprenkel het deeg met een beetje water en vouw de smalle kant van het deeg over de spijsrol. De onderkant van het deeg steekt iets uit, maar de spijsrol is helemaal bedekt. Druk het deeg aan het einde van de spijsrol iets aan.

Bedek het brood met de theedoek. Maak de theedoek vochtig en laat het brood op een warme plaats 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor. Schuif boven in de oven een rooster met een ovenschaaltje gevuld met water. Schuif de bakplaat met het gerezen brood (zonder doek) onder in de oven. Bak het brood bruin en gaar. Laat het brood op een rooster tien minuten afkoelen.

Smelt het Gebaksglazuur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het brood met glazuur en bestrooi het rijkelijk met poedersuiker. Laat de kerststol daarna helemaal afkoelen. Decoreer het brood vlak voor het serveren eventueel met extra poedersuiker.

succes

de foto lukt niet omdat het geen jpg is ofzo :S

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.