Kiptajine met aardappels en doperwten
2017-10-21- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 4 personen
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 1:30 u
- Klaar in : 2:00 u
Ik plaatste deze Kiptajine foto op instagram en kreeg veel vragen naar het recept. Bij deze dan maar! Ik gebruik hiervoor mijn tajine, maar je kunt dit ook gewoon in een pan maken hoor. Het lekkerst is wel om verschillende delen van een kip te gebruiken, het liefst een hele kip in stukken. Wil je nou geen bot in je tajine, gebruik dan kippendijfilet. Dat is malser en zachter dan gewone kipfilet.
Ingrediënten
- - 1 hele kip
- - 1 grote ui
- - 1 teentje knoflook
- - 1 tl zout
- - 1 tl zwarte peper
- - 1 tl paprikapoeder
- - 1 tl kurkuma
- - 1 tl gember
- - 1/2 tl komijn
- - Paar takjes verse peterselie en koriander
- - 500 gr aardappels, geschild en in parten
- Kommetje diepvriesdoperwten
Werkwijze
Stap1
Maak de kip goed schoon en snijd in stukken. Verwijder eventueel het vel. Verhit olijfolie in je tajine of pan en bak hierin de kipstukken rondom bruin.
Stap2
Rasp de ui en pers de knoflook uit. Snijd de peterselie en koriander fijn en voeg alles toe aan de kip. Doe ook de kruiden erbij. Meng goed met de kip en bak even mee op laag vuur voor 5 minuten.
Stap3
Voeg dan 500 ml kokend water toe en breng aan de kook. Doe de deksel erop en laat op laag vuur 45 minuten stoven. Draai tussentijds de kip 1 keer om.
Stap4
Voeg dan de aardappels toe en laat die in een half uur met de deksel erop gaar worden. Voeg de doperwtjes toe en laat die nog een minuut of 5 meestoven. Serveer met Marokkaans brood.
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
16 keer beoordeeld