Kippenpootjes met aardappels

2005-10-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - kippenpootjes 
    - olijfolie
    - citroensap, event. 
    - ketjap
    - knoflook
    - kipkruiden (Silvo)
    - ui
    - peper
    - peterselie en event. andere kruiden.
    - aardappels
    - bouillonblokje
    - rozemarijn
    - tijm
    - kruidenboter 

Werkwijze

Stap1

De kippenpootjes laten marineren in een sausje van olijfolie, citroensap, event. ketjap, knoflook, kipkruiden (Silvo), gesnipperd ui, peper, peterselie en event. andere kruiden.

In de tussentijd schil je aardappels en snijd je ze in blokjes of partjes. Je laat de aardappels koken in water event. bouillonblokje erin. Als de aardappels ongeveer 5 a 10 min. gekookt zijn dan afgieten. Met rozemarijn en tijm bestrooien.

Vet een ovenschaal in en doe de aardappels (eventueel een klontje kruidenboter op de aardappels)erin en de kippepootjes ook en dan mag de schaal de oven in.

Eet smakelijk!!

Het is niet mogenlijk om ingredienten te plaatsen, er is iets met het systeem.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    leker hoor.je kunt ook ipv kippepootjes drumsticks gegruiken. heerlijk!

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005

    dit zijn drumssticks volgens mij

  3. Geplaatst door ellouisa aan 09-10-2005

    mmm ziet er heerlijk uit, kom op met dat recept!!

  4. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    neej,dit zijn kippepootjes

  5. Geplaatst door amira_van_kozina aan 09-10-2005

    ik heb een soortgelijk recept geplaatst hier op de site ”kippenvleugeltjes met aardappel in de oven” alleen ik had geen foto……je moet kijken onder mijn eigen naam: amira_van_kozina

    ma3aa salama

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 10-10-2005

    nee dit zijn drumssticks

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 10-10-2005

    die van amirakoezina zijn kippevleugeltjes en dit zijn drumsticks.

  8. Geplaatst door amira_van_kozina aan 10-10-2005

    Ik zei toch soortgelijk recept, en trouwens kip is kip alleen zijn dit drumsticks en de andere chickenwings…

  9. Geplaatst door sihamkleuter aan 10-10-2005

    ja, ik had het niet tegen jou, maar tegen oembibi, ze zei dat dit geen drumssticks waren, dus wilde ik haar alleen laten zien dat die van jou vleugeltjes zijn, en dit drumssticks, ??????????????/?????????

  10. Geplaatst door oembibi aan 10-10-2005

    ?????????????? ???????????????? ??????????????????? ????????????????? ?????????????
    je hebt gelijk:moe:

  11. Geplaatst door SIHAMKLEUTER aan 10-10-2005

    OEMBIBI: EGO:

    HAHAHAHAHAHAH

    IK HEB ALTIJD GELIJK!

  12. Geplaatst door oembibi aan 11-10-2005

    ze3ma:ego:

  13. Geplaatst door Nacira aan 11-10-2005

    Salaam meiden, sorry maar had geen tijd om recept te plaatsen. Ik ga het nu gelijk doen. En voor de goede orde; kippepootjes worden ook wel drumsticks genoemd en andersom 🙂

  14. Geplaatst door julia aan 22-12-2008

    En hoelang moet hij dan in de oven?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.