Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kipfilorolletjes

Kipfilorolletjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Laat het filodeeg op kamertemperatuur in 1 uur en 40 minuten ontdooien (staat op de verpakking).

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ui heel fijn of rasp hem. Meng de mango chutney, creme fraiche en ui in een kommetje. Neem een velletje filodeeg en besmeer deze een beetje met gesmolten boter. Leg een ander velletje erop. Ook deze besmeren en een kipfilet erop leggen.

Bestrooi met zout en peper en doe een beetje van het mangomengsel erop. Klap de onderkant erover en dan de zijkanten naar het midden en rol op. Dus je maakt een soort loempia ervan. Doe dit met alle vellen. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk met de rest van de gesmolten boter.

Bak ze in 20 minuten bruin en gaar en eet lekker met gebakken aardappels en salade.

Je kan er ook kleine rolletjes van maken door de filodgeevellen doormidden te snijden.

Mobiele versie afsluiten