Ingrediënten
- 4 kipfilé's
4 teentjes knoflook
2 uien
100g gerookt spek
100g ham
2 stuks prei
2 stuks rode peper
3 kippenbouillonblokjes
450 cc kippenbouillon
2 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 blok santan
2 tl ketoembar
1 tl laos
2 tl ve-tsin
1 tl 5kruidenpoeder
1 spriet sereh
300g rijst
zout en olie
Werkwijze
Stap1
1 De kipfilé garen in de magnetron, het vocht gebruiken in de bouillon, even apart na-braden in de olie, en de filé in kleine stukjes snijden. Ongeveer 1 cm.
2 Het ontbijtspek voorzichtig uitbakken in de olie en uit de pan halen. In de zelfde olie de knoflook, uien, prei en de rode peper roerbakken en afblussen met de kippenbouillon.
3 Dan het uitgebakken ontbijtspek, de ham, de tomaten, tomatenpuree, de ktuiden en de sereh erbij. De santan erin laten smelten en de rijst en de kip toevoegen.
4 Dit ongeveer 45 minuten zachtjes laten pruttelen en regelmatig omscheppen.
Het uitgebakken spek moet knapperig zijn.
De sereh spriet eers voorzichtig pletten met een hamer en dan een platte knoop er inleggen.