Kip risotto

2006-08-01
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 kipfilé's
    4 teentjes knoflook
    2 uien
    100g gerookt spek
    100g ham
    2 stuks prei
    2 stuks rode peper
    3 kippenbouillonblokjes
    450 cc kippenbouillon
    2 tomaten
    1 klein blikje tomatenpuree
    1/2 blok santan
    2 tl ketoembar
    1 tl laos
    2 tl ve-tsin
    1 tl 5kruidenpoeder
    1 spriet sereh
    300g rijst
    zout en olie

Werkwijze

Stap1

1 De kipfilé garen in de magnetron, het vocht gebruiken in de bouillon, even apart na-braden in de olie, en de filé in kleine stukjes snijden. Ongeveer 1 cm.

2 Het ontbijtspek voorzichtig uitbakken in de olie en uit de pan halen. In de zelfde olie de knoflook, uien, prei en de rode peper roerbakken en afblussen met de kippenbouillon.

3 Dan het uitgebakken ontbijtspek, de ham, de tomaten, tomatenpuree, de ktuiden en de sereh erbij. De santan erin laten smelten en de rijst en de kip toevoegen.

4 Dit ongeveer 45 minuten zachtjes laten pruttelen en regelmatig omscheppen.

Het uitgebakken spek moet knapperig zijn.
De sereh spriet eers voorzichtig pletten met een hamer en dan een platte knoop er inleggen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door Djazair_girl aan 01-08-2006

    Leuk recept, maar jammer dat er spek en ham in wordt gebruikt. Wat je je in de plaats daarvan kunnen gebruiken?

  2. Geplaatst door beens9 aan 02-08-2006

    In plaats van spek kan er een klein handje vol verse lavas doorheen. De ham kan wel weggelaten worden maar dan moet je gaan proeven wat je voor je gevoel nog mist. Dit kan van persoon tot persoon anders zijn. Dat is het makkelijke en leuke van dit recept.
    Sucses met het experiment.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 03-08-2006

    wat is lavas??

  4. Geplaatst door beens9 aan 07-08-2006

    Maggieplant wordt het ook wel genoemd.
    Als daar niet an te komen is neem dan 3 of 4 maggieblokjes. Even oplossen in een kopje heet water en bij de rijst doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.