Ingrediënten
- 400 gr kipfilet door de helft gesneden (je kan ook kipstukken nemen)
1 bosje peterselie (of 2 el gedroogde peterselie)
Peper en zout
1 el paprikapoeder
1 uitje
1 teentje knoflook
2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
Croma
400 gr rijst
1 zakje saffraan
Werkwijze
Stap1
Bak de kipfiletstukken of kipstukken in de croma goudbruin met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eventjes. Haal het dan uit de pan.
Kook de rijst gaar met het zakje saffraan erin en wat zout. Snijd de ui in kleine stukjes en de paprika's in reepjes of stukjes. Gooi die in de pan met nog wat boter of olie en fruit het even aan.
Voeg dan de tomaatstukjes en tomatenpuree toe en bak die even mee. De rijst afgieten ern erbij doen en erdoor scheppen.
De kipstukken er bovenop leggen en met de deksel erop op zacht vuur 10 minuutjes gaar laten pruttelen.
Daarna voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.
Je kunt voor dit gerecht ook andere groenten gebruiken die je lekker vindt: doperwten, champignons, courgette, wortels etc.