Kip-rijstpannetje
2005-12-12- Keuken: Nederlandse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet door de helft gesneden (je kan ook kipstukken nemen)
1 bosje peterselie (of 2 el gedroogde peterselie)
Peper en zout
1 el paprikapoeder
1 uitje
1 teentje knoflook
2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
Croma
400 gr rijst
1 zakje saffraan
Werkwijze
Stap1
Bak de kipfiletstukken of kipstukken in de croma goudbruin met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eventjes. Haal het dan uit de pan.
Kook de rijst gaar met het zakje saffraan erin en wat zout. Snijd de ui in kleine stukjes en de paprika's in reepjes of stukjes. Gooi die in de pan met nog wat boter of olie en fruit het even aan.
Voeg dan de tomaatstukjes en tomatenpuree toe en bak die even mee. De rijst afgieten ern erbij doen en erdoor scheppen.
De kipstukken er bovenop leggen en met de deksel erop op zacht vuur 10 minuutjes gaar laten pruttelen.
Daarna voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.
Je kunt voor dit gerecht ook andere groenten gebruiken die je lekker vindt: doperwten, champignons, courgette, wortels etc.
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door pareltje aan 13-12-2005
ziet er heerlijk uit meid,ik weet al wat ik ga eten vanavond.
Geplaatst door ellouisa aan 13-12-2005
😀 dankje meid, laat me weten hoe het is geworden he 😉
Geplaatst door pareltje aan 13-12-2005
het was heerlijk meid,iedereen heeft gesmuld vandaag.
Geplaatst door ellouisa aan 14-12-2005
:goedzo: wat leuk om te horen! ben blij dat t gesmaakt heeft 😀
Geplaatst door umm_dounia aan 08-07-2008
wie kent het recept van de harch uit de oven. Graag wil ik het van jullie weten alvast dankuwel
Geplaatst door cilla aan 09-11-2009
vandaag gemaakt en het was heerlijk!!
heb alleen met de kip verschillende kruiden gebruikt,maar smaakte erg lekker.
dankjewel voor het recept.