Ingrediënten
- marinade:
- peterselie/koriander
- grote teen knoflook geperst
- Marokkaanse kruiden (zwarte peper, gember, saffraan en die geelige weet niet hoe het heet, en zout)
-olijfolie
-citroensap
- 1 ui
...........
-een hele zachte kip
1 tomaat en een kommetje groene pitlozen olijven
Werkwijze
Stap1
- doe de ongredienten voor de marinade in de keuken
machine en maal het goed door elkaar.
- wrijf hier de kip van binnen en buiten goed mee in en
en laat het lekker een nachtje intrekken, dan is hij op
z'n best
- braad de kip even rondom aan in een snel kookpan en
voeg dan watertoe, de kip moet voor de helft
zichtbaar blijven. Laat dit rustig 3 kwartier sudderen
tot de kip lekker zacht is. Laat de kip dan uitlekken in
een vergiet.
- Het kookvocht, laten sudderen en hier een geraspt
tomaatje (ZONDER VEL) aan toe voegen. en een schepje honing en op het
laatse de olijven ( in ringetjes gesneden). even laten
meekoken.
kip licht bestrooien met zout en dan insmeren met bona,
dan krijg je een lekker kanpperig velltje, en mooi goudbruin bakken in de oven
serveren op mooie bord met de saus er over gegoten en niet te vergeten lekker Marokkaans brood