Ingrediënten
- STANDAARD RECEPT:
een kip
twee eetlepels van mijn kruidenmengsel ( zie garnalen in knoflooksaus) of ras el hanout
beetje saffraan
zout niet te veel de citroenen zijn ook zout
half bosje ma3dnous
een bosje kosbar
drie uien
twee a drie kleine of een grote ingemaakte citroenen
ev. groene olijven
MIJN DRAAI AAN HET RECEPT :
EEN POT TUINBONEN
VIER A VIJF AARDAPPELS (HIER HEB IK KRIELTJES GEBRUIKT WANT DIE HAD IK NOG LIGGEN)
Werkwijze
Stap1
maak de kip schoon
doe de uien, kobar en de ma3ghnoez en keukenmachine en maak die fijn (niet te fijn geen puree)
doe dat met alle kruiden, zout en de olijfolie bij de kip en wrijf die in ook in z'n gat tussen het vel, overal waar je maar bij kunt. bindt z'n pootjes vast
doe in in een warme pan en brandt m ff aan alle kanten aan
doe dan de overgebleven ui in de pan laat dat ook ff warm worden en doe er dan water bij tot de kip voor 3/4 onder staat (iets meer kan ook)
kook de kip dan drie kwartier voeg er dan de citroenen bij ( in stukken gesneden) dan nog een half uur koken.
verwarm de oven voor op 175 C en doe de kip dan nog een half uur 45min in de oven .
kook de rest van de saus in.
als je het op mijn manier doet kook je de suas tot hij iets dikker is dan doe je de aardappels erbij en als die gaar zijn doe je de tuinbonen erbij.
schenk nog wat saus over de kip als die in de oven is.
doe de kip op een bord en doe de schep aardappels enzo (met ev de olijven) eromheen
foto komt nog inshallah