Nadat ik met veel succes zelf kip tandoori had gemaakt, wilde ik de kip madras van eethetbeter ook uitproberen. En dit was wederom heerlijk! Echt fijn dat ik nu deze twee gerechten zonder pakjes zelf kan maken zonder dat het wat afdoet aan de smaak. Mijn zoontje vond deze ook heerlijk, hij is wat milder dan de tandoori en er zit lekkere zoete appel in. Ik heb het geserveerd met (uiteraard) rijst en broccoli, maar je kunt ook andere groenten nemen.
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- 1 appel
- 1 rode puntpaprika
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl gember
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- Klein bekertje crème fraîche
Werkwijze
Stap1
Snijd de kipfilet in grove repen en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Bak in wat olijfolie de kip aan beide kanten mooi bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en kruiden toe. Roerbak even en doe dan de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat een half uurtje pruttelen. Roer dan de appel erdoor en voeg de crème fraîche toe. Warm even door en bestrooi met de lente-uitjes. Serveer met rijst en groenten naar keuze, bijvoorbeeld broccoli.