Kip kerrie broodjes
2005-12-23- Keuken: Russische
- Vaardigheidsniveau: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 30
- Bereidingstijd : 1:30 u
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Nacira aan 23-12-2005
Wat is madame ganet? En wat is de bereidingswijze?
Geplaatst door sami aan 23-12-2005
ja dat vraag ik me ook wel af.
Geplaatst door mrskarima aan 23-12-2005
madame jeanette dat zijn die hele hete surinaamse pepertjes, voor de rest snap ik het recept ook niet?!
Geplaatst door IngridSaida aan 24-12-2005
Ik denk kipfilet in kleine stukjes snijden, kerrie, knoflook, gesneden pepertje (zonder de pitjes, want ze zijn heel erg scherp) erbij en alles bakken in wat olie. Dan komkommerschijfjes tussen de Surinaamse broodjes, kerriekip erop en smullen maar. Wat er met de rietsuiker moet snap ik ook niet……
Geplaatst door IngridSaida aan 24-12-2005
De ui (in stukjes gehakt) ook meebakken met de kipfilet; dat was ik nog even vergeten.
Misschien wil mocro11 het corrigeren als ik het niet goed heb…..
Geplaatst door Marisah aan 26-12-2005
Enne zout??? En wat voor kerrie, want gewone kerrie is heel anders dan masala bv?
Geplaatst door IngridSaida aan 26-12-2005
Zout moet je bij elk recept gewoon naar smaak gebruiken toch? Voor kerrie gewone kerrie gebruiken van Silvo of zo, dacht ik?
Maar wie ben ik? Dit is niet mijn recept, dus zolang mocro11 niet zelf reageert, moet iedereen zijn/haar fantasie gebruiken, denk ik dan……
Geplaatst door karima aan 30-12-2005
Klinkt lkkrr maar zonder bereidingswijze…
Geplaatst door karima aan 31-12-2005
ewa Meid,wil ze maken wanneer komt de bereidingswijze aan pas??
Geplaatst door oujdia aan 04-01-2006
Ik denk niet dat je die madame jeanette helemaal moet gebruiken want het is nogal heet
Geplaatst door faatje1105 aan 01-11-2008
Ik maak het alsvolgt: zonnebloemolie in de pan ui, knoflook en een kwart van de madame jeanet(uiteraard van pitjes ontdaan) even opbakken. Vervolgens 2 tot 3 eetlepels massala (afhankelijk van de hoeveelheid kip, zeg +/_ 750 gr) meebakken. Dan de kip erbij, wat gekookt wat erbij en dit zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. En wat de komkommer betreft: halve komkommer schillen in plakjes snijden en mengen met zout, zw of witte, peper, wat suiker en azijn. En klaar is Kees;)
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, want dit is heerlijk makkelijk tussendoortje! Gr, Faatje
Geplaatst door faatje1105 aan 01-11-2008
iets te snel getikt zie ik:) hier wat aanvullingen: er staat gekookt wat, ik bedoel dus gekookt water. En de komkommer is dus bedoelt als garnering van je broodje