Ingrediënten
- Kip
zout
kruiden naar eigen smaak
knoflook
uitje
kosbar
een klein beetje (olijf)olie
braadzak ( te koop in de supermarkt)
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH!!
Vermeng zout, kruiden, knoflook, uitje en kasbour met een klein beetje olie .
Wrijf de kip goed van binnen en buiten in.
(het lekkerst als je dit de avond van te voren doet, de kruiden trekken dan lekker in)
Stop de kip in de braadzak, sluit hem af met de bijgeleverde afsluitstrip, prik met een Saté; prikker een paar gaatjes in de zak ( zie ook verpakking braadzakken) en braad hem in de oven, afhankelijk van de grootte zo'n 60 à 90 minuten (oven voorverwarmen op 180°)
Aan het eind van de braadtijd knip je de zak open en laat hem nog zo'n 10 minuten in de oven om een lekker bruin kleurtje te krijgen.
Lekker is om dan even de kip te bedruipen met het braadvocht wat in de zit.
Doordat de kip wordt gebraden in zijn eigen vet, blijft de smaak behouden.
Eventueel kan je groenten en b.v.krielaardappeltjes ook gewoon inde braadzak stoppen.
LET OP: Gebruik de oven niet in combinatie met de grill. Ook de zgn"Turkse oventjes zijn niet geschikt.
Echt reuzehandig bij veel bezoek en weinig handen om te helpen. Die kippen Kruid je gewoon een avond van te voren , stop ze in de braadzak, laat ze lekker een nachtje marineren. Let op!die gaatjes prik je er pas in als je ze in de oven stopt. En je hebt je handen vrij om andere gerechten te maken.
Echt het kan niet mis gaan
Echt reuzehandig je kan allerlei gerechten maken ook vis en vlees. Doordat je geen vet hoeft toe te voegen is het erg mager dus ook zeer geschikt voor de “dikkerdjes” onder ons.En wat ook heel belangrijks is: JE OVEN BLIJFT LEKKER SCHOON