Ingrediënten
- - 2 kipfilet
- 2 bosuitjes
- 2 uien (middel groot)
- beetje kosbar
- eetlepellepel kamoen
- 2 saffraan zakjes
- 1 bladerdeeg (kun je bij de chinees of slager halen)
- halve kilo amandelen
- 100 gram suiker
- 2/3 grote lepels kaneel
- 3 eieren
Werkwijze
Stap1
Je kookt het kipfilet in water met saffraan en 1 ui en zout een half uurtje en dan laat je de kipfilet koud worden en dan snijd je die in kleine stukjes.
Je kookt de eieren ook in het water en je maalt ze fijn. De amandelen kook je ook in water en dan pel je ze en laat je ze een 15 min drogen en dan maal je ze ook fijn, en dan doe je er suiker en kaneel bij en meng je het.
De uien en de bosuitjes die snij je in kleine stukjes en dan kook je samen in olie na 10 minuten doe je er zout bij en de kosbar, komijn en saffraan zakje en laat je het 15 minuten op een laag vuurtje staan. En dan gooi je kip er bij en de eieren en Roer je het goed door mekaar dan leg je de bladerdeeg goed en doe je 1 laag suiker, amandel, kaneel en doe je er een bladerdeeg vel tussen en dan 1 laag kip je kunt zelf uitmaken hoeveel lagen je maakt.
Als de bestilla in de oven goudbruin is geworden is die klaar dan kun je de bestilla versieren met suiker en kaneel.
Als je niet van amandelen houd kun je de amandelen kaneel en suiker weglaten en alleen voorbereiden met de kipmengsel. Succes!!!!