Kip bestilla

2005-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 kipfilet
    - 2 bosuitjes
    - 2 uien (middel groot)
    - beetje kosbar
    - eetlepellepel kamoen
    - 2 saffraan zakjes
    - 1 bladerdeeg (kun je bij de chinees of slager halen)
    - halve kilo amandelen
    - 100 gram suiker
    - 2/3 grote lepels kaneel
    - 3 eieren

Werkwijze

Stap1

Je kookt het kipfilet in water met saffraan en 1 ui en zout een half uurtje en dan laat je de kipfilet koud worden en dan snijd je die in kleine stukjes.

Je kookt de eieren ook in het water en je maalt ze fijn. De amandelen kook je ook in water en dan pel je ze en laat je ze een 15 min drogen en dan maal je ze ook fijn, en dan doe je er suiker en kaneel bij en meng je het.

De uien en de bosuitjes die snij je in kleine stukjes en dan kook je samen in olie na 10 minuten doe je er zout bij en de kosbar, komijn en saffraan zakje en laat je het 15 minuten op een laag vuurtje staan. En dan gooi je kip er bij en de eieren en Roer je het goed door mekaar dan leg je de bladerdeeg goed en doe je 1 laag suiker, amandel, kaneel en doe je er een bladerdeeg vel tussen en dan 1 laag kip je kunt zelf uitmaken hoeveel lagen je maakt.

Als de bestilla in de oven goudbruin is geworden is die klaar dan kun je de bestilla versieren met suiker en kaneel.

Als je niet van amandelen houd kun je de amandelen kaneel en suiker weglaten en alleen voorbereiden met de kipmengsel. Succes!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door chefkokkin aan 07-10-2005

    De foto komt nog.

  2. Geplaatst door oem_mujahid2 aan 07-10-2005

    Salaam alaikoem,

    Zou je mischien stap voor stap kunnen uitleggen hoe je dat moet doen met dat filodeeg??

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    misschien eenidee om er een fot van te maken, voor diege die niet wten hoe ze het moeten vouwen.Ikkan het ook bij d evisbastilla plaasten, maar dan moet ik het eerst maken. Heb jij misschien wel bereidingsfotos gemaakt chefkokkin?

  4. Geplaatst door chefkokkin aan 07-10-2005

    Asalam
    Inderdaad sihamkleuter jouw visbestilla is een goed voorbeeld.
    mijn fofto’s zijn mislukt maar de foto komt incha Allah nog.

    Asalam Oem_mujahid2
    De foliedeeg moet je uitrollen en er telkens een doek op plaatsten anders droogt het uit
    Je neemt een bakblik en en besmeert die goed met boter, dan neem je een 4 vellen foliedeeg en doe plaatsje goed op de bodem tot de bakblik helemaal bedekt is dan vul je de kipmengsel en plaatsje een vel foliedeeg en dan neem je de de amandelmengsel op de volgende vel dan bedek je de bestilla goed door 1 vel er over heen te plaatsten en dan bij de zijkanten onder de bestilla te stoppen.

    Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb
    succes

  5. Geplaatst door hellokitty aan 06-10-2008

    hoi chefkokkin,kan ik ook alles door elkaar heen mengen zonder er een vel tussen te zetten

  6. Geplaatst door Meryem25 aan 08-10-2008

    Salaam zuster, Ik vraag me af he? Is het niet te droog met alleen kipfilet? Normaal gesproken wordt het altjd met hele kip gemaakt of is het een ander soort recept?
    Groetjes Meryem

  7. Geplaatst door monique8219 aan 08-10-2008

    ik heb laatst een bastilla gemaakt met ook alleen kipfilet en het was heerlijk.
    helemaal niet droog. ik hou namelijk niet zo van hele kip. vind alleen de filets lekker.

  8. Geplaatst door Frea Kerkhof aan 20-12-2008

    Ik kan helemaal geen gerecht ontdekken die ik in de tajin kan maken??

  9. Geplaatst door sisitun aan 21-12-2008

    hoe groot is het bakblik?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.