Ingrediënten
- Hieronder het recept van de kikkererwtensoep:
1 eetl olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel geraspte verse gember
1,5 theelepel gemalen komijn
1,5 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
halve theelepel zoete paprikapoeder
kwart theelepel gemalen kaneel
35 g. bloem
1 lt water
750 ml groentebouillon
600 gr. kikkererwten uit blik, afgespoeld, uitgelekt
800 gr. hele tomaten uit blik
1,5 eetlepel fijngehakte geconserveerde citroen (kan ook citroensap en dungesneden citroenschil zijn)
1 eetlepel grofgehakte koriander
Werkwijze
Stap1
Verwarm de olie in een grote pan, bak de uit, knoflook en gember. Voeg de specerijen toe
Voeg de bloem toe, bak tot het dik wordt. Roer het water en de bouillon erbij, blijf roeren tot het dik wordt. Vuur laag, 5 min. zonder deksel zachtjes koken.
Voeg de kikkererwten en tomaten incl. sap. laat opnieuw koken.
Vuur laag, 10 min. zachtjes koken tot de soep dik wordt. Voeg de citroen toe, roer tot de soep heet is. Roer de koriander er vlak voor het serveren door.
vega-soep