Kikkererwtensoep

2005-12-16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Hieronder het recept van de kikkererwtensoep:
    1 eetl olijfolie
    1 grote ui, fijngehakt
    2 teentjes knoflook, uitgeperst
    1 theelepel geraspte verse gember
    1,5 theelepel gemalen komijn
    1,5 theelepel gemalen koriander
    1 theelepel gemalen kurkuma
    halve theelepel zoete paprikapoeder
    kwart theelepel gemalen kaneel
    35 g. bloem
    1 lt water
    750 ml groentebouillon
    600 gr. kikkererwten uit blik, afgespoeld, uitgelekt
    800 gr. hele tomaten uit blik
    1,5 eetlepel fijngehakte geconserveerde citroen (kan ook citroensap en dungesneden citroenschil zijn)
    1 eetlepel grofgehakte koriander

Werkwijze

Stap1

Verwarm de olie in een grote pan, bak de uit, knoflook en gember. Voeg de specerijen toe

Voeg de bloem toe, bak tot het dik wordt. Roer het water en de bouillon erbij, blijf roeren tot het dik wordt. Vuur laag, 5 min. zonder deksel zachtjes koken.

Voeg de kikkererwten en tomaten incl. sap. laat opnieuw koken.

Vuur laag, 10 min. zachtjes koken tot de soep dik wordt. Voeg de citroen toe, roer tot de soep heet is. Roer de koriander er vlak voor het serveren door.

vega-soep

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • shorba - soep

    Shorba – soep

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door marocovic aan 08-02-2006

    hallo is het niet te veel tomten

  2. Geplaatst door marocovic aan 08-02-2006

    voor al, als het 10 min moet koken dan blijft het een beetje zuur b v d

  3. Geplaatst door Marisah aan 14-02-2006

    ieder zijn smaak, als je niet van tomaten houdt, dan doe je er minder in en kook je het langer…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.