Kikkererwtensoep
2005-12-16- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Hieronder het recept van de kikkererwtensoep:
1 eetl olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel geraspte verse gember
1,5 theelepel gemalen komijn
1,5 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
halve theelepel zoete paprikapoeder
kwart theelepel gemalen kaneel
35 g. bloem
1 lt water
750 ml groentebouillon
600 gr. kikkererwten uit blik, afgespoeld, uitgelekt
800 gr. hele tomaten uit blik
1,5 eetlepel fijngehakte geconserveerde citroen (kan ook citroensap en dungesneden citroenschil zijn)
1 eetlepel grofgehakte koriander
Werkwijze
Stap1
Verwarm de olie in een grote pan, bak de uit, knoflook en gember. Voeg de specerijen toe
Voeg de bloem toe, bak tot het dik wordt. Roer het water en de bouillon erbij, blijf roeren tot het dik wordt. Vuur laag, 5 min. zonder deksel zachtjes koken.
Voeg de kikkererwten en tomaten incl. sap. laat opnieuw koken.
Vuur laag, 10 min. zachtjes koken tot de soep dik wordt. Voeg de citroen toe, roer tot de soep heet is. Roer de koriander er vlak voor het serveren door.
vega-soep
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door marocovic aan 08-02-2006
hallo is het niet te veel tomten
Geplaatst door marocovic aan 08-02-2006
voor al, als het 10 min moet koken dan blijft het een beetje zuur b v d
Geplaatst door Marisah aan 14-02-2006
ieder zijn smaak, als je niet van tomaten houdt, dan doe je er minder in en kook je het langer…