Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kersen kwarktaart

Kersen kwarktaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Lange vingers in een plastic zak doen en fijnmaken met een deegroller. Met 110 gram boter mengen. Binnenrand van een springvorm bekleden met bakpapier, de massa erin doen en goed aandrukken.

Kwark met 50-75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 el citroensap mengen.

Slagroom een halve min. kloppen, zakje slagroomversteviger toevoegen en dan stijf kloppen. De slagroom door de kwark scheppen en dan over de bodem verdelen.

Kersen laten uitlekken, de kersen versier je de taart mee. En de sap opvangen en hiermee maak je glazuur met aanwijzingen op het zakje van de, je voegt bij het sap ook 3 el suiker toe.

De witte chocola met een scherp mes raspen en de dan over de rand van de taart verdelen zie foto.

Ongeveer 3 uur in koelkast.

Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten