Kerrierijstschotel uit de pizzapan

2014-09-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 kleine kopjes rijst (k heb toverrijst van lassie gebruikt)
    - 1 rode paprika
    - 1 ui
    - Handje diepvries doperwten (kan ook uit een pot maar ik vind deze lekkerder)
    - 1 klein potje mais
    - 2 wortels
    - Half bakje champignons
    - 1 el kerrie
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 tl zwarte peper
    - 1 tl zout (kan iets meer zijn)
    - 1/2 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl gember

Werkwijze

Stap1

Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes, de wortel in stukjes en ook de helft van de rode paprika in blokjes snijden (de andere helft in reepjes voor de garnering). Bak dit aan in wat olie in de pizzapan. 

Voeg de kruiden toe en doe de mais en doperwten erbij. Schep goed om. Doe dan de rijst erin en per kopje rijst 2 kopjes water (verdampt snel namelijk). Dus bij 2 kopjes rijst, twee kopjes water. Schep om en breng aan de kook. 

Laat dan op stand 1 gaar worden met de deksel op de pan. Tussendoor even kijken of er nog genoeg water in zit, eventueel nog wat toevoegen als de rijst og niet gaar is. Lekker met een salade en gebraden kippenvleugeltjes.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0.5 / 5)

0.5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (0)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.