Ingrediënten
- - 2 kleine kopjes rijst (k heb toverrijst van lassie gebruikt)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- Handje diepvries doperwten (kan ook uit een pot maar ik vind deze lekkerder)
- 1 klein potje mais
- 2 wortels
- Half bakje champignons
- 1 el kerrie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout (kan iets meer zijn)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gember
Werkwijze
Stap1
Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes, de wortel in stukjes en ook de helft van de rode paprika in blokjes snijden (de andere helft in reepjes voor de garnering). Bak dit aan in wat olie in de pizzapan.
Voeg de kruiden toe en doe de mais en doperwten erbij. Schep goed om. Doe dan de rijst erin en per kopje rijst 2 kopjes water (verdampt snel namelijk). Dus bij 2 kopjes rijst, twee kopjes water. Schep om en breng aan de kook.
Laat dan op stand 1 gaar worden met de deksel op de pan. Tussendoor even kijken of er nog genoeg water in zit, eventueel nog wat toevoegen als de rijst og niet gaar is. Lekker met een salade en gebraden kippenvleugeltjes.