Kerrierijstschotel uit de pizzapan

2014-09-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 kleine kopjes rijst (k heb toverrijst van lassie gebruikt)
    - 1 rode paprika
    - 1 ui
    - Handje diepvries doperwten (kan ook uit een pot maar ik vind deze lekkerder)
    - 1 klein potje mais
    - 2 wortels
    - Half bakje champignons
    - 1 el kerrie
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 tl zwarte peper
    - 1 tl zout (kan iets meer zijn)
    - 1/2 tl paprikapoeder
    - 1/2 tl gember

Werkwijze

Stap1

Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes, de wortel in stukjes en ook de helft van de rode paprika in blokjes snijden (de andere helft in reepjes voor de garnering). Bak dit aan in wat olie in de pizzapan. 

Voeg de kruiden toe en doe de mais en doperwten erbij. Schep goed om. Doe dan de rijst erin en per kopje rijst 2 kopjes water (verdampt snel namelijk). Dus bij 2 kopjes rijst, twee kopjes water. Schep om en breng aan de kook. 

Laat dan op stand 1 gaar worden met de deksel op de pan. Tussendoor even kijken of er nog genoeg water in zit, eventueel nog wat toevoegen als de rijst og niet gaar is. Lekker met een salade en gebraden kippenvleugeltjes.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0.5 / 5)

0.5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.