Ingrediënten
- Benodigdheden:
1 kg. kippenvleugels
1 theelepel knoflookpoeder (mag ook gewoon een theelepel vers geperste knoflook zijn, vind ik persoonlijk lekkerder)
beetje zout
beetje peper
500 gr. bloem (tarwe)
frituurpan of zonnebloemolie om in te bakken
Werkwijze
Stap1
Doe de kippenvleugels in een grote bak/schaal en gooi de zout, peper en knoflook erbij.
Roer alles goed door tot alle kip is bedekt met de kruiden.
Doe een beetje bloem en water bij elkaar en roer dit tot een papje.
Nadat de kip een half uurtje heeft ingetrokken haal je steeds een vleugeltje door het bloempapje en daarna door de droge bloem tot hij helemaal bedekt is met bloem.
Je bakt ze daarna af in de hete olie/frituurpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Lekker!
Je kunt zelf een beetje proberen met het kruidenmengsel, als je bijvoorbeeld van pittig houdt doe je er wat rode peper door etc.