Kefta (Gehakt) in tomatensaus
2013-09-08- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
Ingrediënten
- 400 Gram Gehakt
- 6 Stuks Tomaten
- 1.5 tl Komijn
- 1.5 tl Paprikapoeder
- 1 mespunt Kaneel
- Koriander
- Peterselie
- 2 teentjes Knoflook
- 1 stuks Ui
Werkwijze
Stap1
Bereiding saus:
Rasp 2 tomaten in een pan/tajine. De overige tomaten ontvellen (even in gekookt water laten), en in kleine stukjes snijden. Ui fijnsnijden en toevoegen, vervolgens doe je alle kruiden erbij, koriander, peterselie, kaneel, paprikapoeder, komijn en zout en peper, beetje olie (of smen) en een klein glas water.
Zet alles op het vuur en laat lekker pruttelen indien het vocht bijna weg is nog wat water toevoegen, Ik doe er ook wat suiker bij dan is de bittere smaak van de tomaten weg.
Als je het op hebt staan maak ik ondertussen de balletjes klaar.
Gehakt in een kom doen, vervolgens doe je er 2 geperste knoflookteentjes, paprikapoeder, komijn, fijngesneden ui, zout en koriander en peterselie toe. Alles goed mengen en even in de koelkast zetten.
Pas als de saus klaar is nog een beetje water toevoegen en als laatst de balletjes laat alles nog even op een laag vuurtje pruttelen. Bismillah
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
4 keer beoordeeld