Kaneelcakejes
2006-05-25- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 200 gr bloem
200 gr boter, gesmolten
200 gr suiker
5 eieren
1 el kaneel
Half zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Voor het glazuur:
Half kopje poedersuiker
Citroensap of water tot een glad glazuur ontstaat
Werkwijze
Stap1
Zeef bloem met bakpoeder en kaneel.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Mix dan beetje bij beetje de gesmolten boter erdoor.
Voeg dan de gezeefde bloem beetje bij beetje toe en mix alles luchtig en glad. Giet het dan in muffinvormpjes of tulbandvormpjes en bak ze in 15-20 minuten gaar.
Bestrijken of besprenkelen met glazuur en bestrooien met poedersuiker.
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door nour aan 25-05-2006
het lijkt wel makelijk en zien er ook eens lekker uit
Geplaatst door nouria_24 aan 26-05-2006
inderdaad ziet er lekker en vooral simpel uit! ga het snel is proberen
Geplaatst door fatma_narif aan 03-08-2006
heb ze net gemaakt, ze zijn heerlijk
alleen zijn ze niet zo donker als op foto
Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007
Goed om te horen meid, misschien had je wat minder kaneel erbij gedaan dan ik 🙂
Geplaatst door ikramhoeb aan 29-09-2008
het lijk me lekker ik heb een vraag je maar citroen sap moet ik een half kopje doen of alleen kelin beetje graag wil ik het weten groetjes