Ingrediënten
- - 4 koppen bloem gezeefd
- 2 theel. bakpoeder
- 2 eieren losgklopt
- 1/2 kop suiker
- 125 g boter
- 1/2 kop sinaasappelsap
Werkwijze
Stap1
Voor de vulling
1 eetl.suiker
1 theel.kaneel
Maak de deeg van bloem, bakpoeder, suiker, boter en sinaasappelsap
leg het deeg 1 uur in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180/gas op stand 4
Verdeel het deeg in vier stukken en rol elke stuk op een met bloem bestoven plek uit tot grote dunne ronde lappen.Meng suiker en kaneel strooi dit mengsel over het deeg.
Snijd elke ronde lap in vier bijna driehoekige stukken en snijd deze stukken nog eens door, zodat elke lap in acht stukken verdeeld is.
Rol elke stuk op vanaf de buitenkant naar het midden van cirkel en leg de kaneelcroissant op een ingevette bakplaat en bak ze ong 20 minuten lichtbruin.