Kalinti – karan – karantika

2012-01-25
  • Opbrengst : 1
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Kalinti – karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is een Vlaan- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren. Het is populair in het noorden van Marokko (Tanger en omstreken), waar het verkocht wordt in stukjes als straateten.

Kalinti ontleent zijn naam van het Spaanse woord warm, caliente. Het is vergelijkbaar met de gebakken pannenkoeken socca de Nice van Frankrijk en farinata van Italië.

Het is daarnaast erg lekker met stokbrood en wat komijn er bij.

Ingrediënten

  • - 250 gram gezeefd kikkererwtenmeel (te koop bij Surinaamse toko's)
    - 1 liter lauw-warm water
    - 4 eieren
    - 1 Marokkaanse theeglas olie
    - 1,5 koffielepeltje zout

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

Meng het een beetje met de blender.

Klop het mengsel daarna luchtig met een staafmixer.

Doe het beslag in een ovenschaal.

Doe er kleine blokjes boter erop en zet het de voorverwarmde oven voor ongeveer drie kwartier.

De laatste 10 minuten kan je eventueel de grill aanzetten voor een mooi bruin resultaat.

Let wel op dat het lekker zacht van binnen moet zijn :D...

Kalinti wordt best warm geserveerd, met of zonder brood. Zout, komijn en harissa worden toegevoegd voor de smaak.

kikkererwtenmeel kan worden gevonden in de Aziatische, Midden-Oosterse, Turkse en Marokkaanse winkels. Je kunt ook jouw eigen kikkererwtenbloem maken.

Succes en eet smakelijk… Laat een reactie hieronder als je het gemaakt hebt 🙂

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 110
Beoordeel dit recept

110 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.