Ingrediënten
- Deeg
500gram semoule grof {of middel}
250gram suiker
100gram gesmolten boter
half glas water gemixt met mazhar {oranje bloesemwater}
Vulling
100gram gepelde amandelen grof malen
Siroop
500gram suiker
1liter water
1glas mazhar
Werkwijze
Stap1
Kook de siroop ongeveer 20 minuten tot de helft is ingekooktn
en laat afkoelen.
Meng de semoule met de suiker in een grote schaal voeg de gesmolten boter toe en meng het met je handen als of je couscous maakt.
Voeg de water gemengd met mazzar toe en alles goed mengen.
Doe de helft van het deeg in een ronde beboterde blik.
Verdeel hier de amandelen over
en doe dan de rest van het deeg erop.
Maak met een mes vierkanten op het deeg
en leg op elke vierkant een gepelde amandel.
Bak het gebak ongeveer 30 minuten in een warme oven.200graden,
als het gebak gaar is haal het uit de oven overgiet met siroop.
Plaats het nog voor vijf minuten terug in de warme oven.
Laat het een nacht trekken en daarna instukken snijden