Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.
Ingrediënten
- voor 12 grote broodjes:
- - 500 gr bloem
- - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- - 4 el olijfolie
- - 1 tl zout
- - 250-300 ml lauw water
- - ½ tl zwarte peper
- - ½ tl knoflookpoeder
- - ½ tl paprikapoeder
- Vulling:
- - 200 gr geraspte kaas (vers!)
- - 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
- Om te bestrijken:
- - 1 eigeel
- - Scheutje melk of water
Werkwijze
Stap1
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.
Laat 1 uur rijzen.
Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.
Laat ze nog een kwartiertje rijzen. Klop de eidooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.