Kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken

2013-07-15
  • Opbrengst : 12 grote broodjes
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingrediënten

  • voor 12 grote broodjes:
  • - 500 gr bloem
  • - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • - 4 el olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 250-300 ml lauw water
  • - ½ tl zwarte peper
  • - ½ tl knoflookpoeder
  • - ½ tl paprikapoeder
  • Vulling:
  • - 200 gr geraspte kaas (vers!)
  • - 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
  • Om te bestrijken:
  • - 1 eigeel
  • - Scheutje melk of water

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Laat 1 uur rijzen.

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Laat ze nog een kwartiertje rijzen. Klop de eidooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Reacties (2)

  1. Geplaatst door iell aan 18-07-2013

    Ik wil deze broodjes graag maken maar dan 8 stuks. Hoeveel moet je dan per ingrediënt gebruiken?

  2. Geplaatst door boushra aan 28-07-2013

    Ik heb deze broodjes gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt, ze waren ook heerlijk! Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.