Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kaasrolletjes

Kaasrolletjes

Kaasrolletjes, zijn heel simpel en ideaal als je snel iets wil klaarmaken voor onverwachts bezoek of meenemen naar bezoek.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je pakt een loempiavel en legt deze in een ruitvorm voor je op het aanrecht. Je neemt een halve lepel roomkaas en een halve lepel kruidenkaas en dit leg je erop. Een beetje van het fijngehakt uitje en een beetje bieslook.

Stap2

Nu smeer je dit uit in het midden van het velletje.. Niet te dun en niet te dik maar het mag best rijk gevuld zijn. Dus eigenlijk overal een schepje van en uitsmeren (niet bij de puntjes anders lekt het eruit)

Stap3

De ruitvorm rol je nu op en daarna rol je deze weer opzij in een slakvorm net zoals op de foto.. Alle rolletjes tegen elkaar aan op een plaat zetten en besprenkelen met olie(niet teveel)in een voorverwarmde oven (220 max) zetten.

Stap4

Lekker Goudbruin Laten worden en als ze uit de oven zijn even af laten koelen. Vervolgens -nog warm- (knijpfles is handig) honing erop smeren/dwarrelen/gooien/bestrijken..
Niet teveel want het moet niet doordrenken ;))

Stap5

Je mag wat gebruinde sesam of amandelschijfjes ter decoratie erop doen..

Eet smakelijk ;))

Mobiele versie afsluiten