Kaasrolletjes, zijn heel simpel en ideaal als je snel iets wil klaarmaken voor onverwachts bezoek of meenemen naar bezoek.
Ingrediënten
- Loempia vellen
- - twee roomkaas naar wens ik haal de goedkoopste maar zet hier een naam tussenhaakjes als voorbeeld (Philadelphia)
- - twee kruidenkaas naar wens zelfde verhaal hierboven (Garlain)
- - fijngehakte peterselie
- - fijngehakt uitje
- - fijngehakte bieslook (mag ook droge variant)
- - honing
- - olie
Werkwijze
Stap1
Je pakt een loempiavel en legt deze in een ruitvorm voor je op het aanrecht. Je neemt een halve lepel roomkaas en een halve lepel kruidenkaas en dit leg je erop. Een beetje van het fijngehakt uitje en een beetje bieslook.
Stap2
Nu smeer je dit uit in het midden van het velletje.. Niet te dun en niet te dik maar het mag best rijk gevuld zijn. Dus eigenlijk overal een schepje van en uitsmeren (niet bij de puntjes anders lekt het eruit)
Stap3
De ruitvorm rol je nu op en daarna rol je deze weer opzij in een slakvorm net zoals op de foto.. Alle rolletjes tegen elkaar aan op een plaat zetten en besprenkelen met olie(niet teveel)in een voorverwarmde oven (220 max) zetten.
Stap4
Lekker Goudbruin Laten worden en als ze uit de oven zijn even af laten koelen. Vervolgens -nog warm- (knijpfles is handig) honing erop smeren/dwarrelen/gooien/bestrijken..
Niet teveel want het moet niet doordrenken ;))
Stap5
Je mag wat gebruinde sesam of amandelschijfjes ter decoratie erop doen..
Eet smakelijk ;))