Ingrediënten
- voor het deeg:
125 gr gesmolten boter
snufje zout
ongeveer 300 ml warm water,iets meer of minder kan ook
half theeglaasje mazhar
ongeveer 900 gr bloem,kan iets meer zijn
voor de vulling:
1 kilo geschilde en gemalen amandelen
halve theelp kaneel
half theeglaasje mazhar
300 gr poedersuiker,als je de vulling hebt gemend moet je even proeven of het zoet genoeg is,anders doe je er wat bij
1a 2 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
Werkwijze
Stap1
schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je een vaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.
doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhar toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.
dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.
pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.snijd er een grote vierkant uit en leg een staafje amandelvulling in het midden van het vierkantje.dan snijd je er een maantje uit met een chebekiaroller.maak ze zo allemaal af en maak er mooie inknepinkjes in met een knijpertje.zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.
deze koekjes zijn tijdrovend dus je moet wel hulp hebben,zoals het gezegde luid :vele handen maken licht werk