Jamkoekjes
2013-09-25- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
- 300 gram bloem;
- 240 gram fijngemalen amandelen;
- 220 gram poedersuiker;
- 250 gram koude roomboter;
- 1 koffielepel vanille;
- 1 ei;
- verschillende smaken jam voor de versiering.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Doe de bloem in een kom samen met de fijngemalen amandelen, de poedersuiker, de vanille en de in kleine stukjes gesneden koude roomboter.
Vermeng alles met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei er aan toe en werk dat er doorheen zonder het deeg al te veel te bewerken (het wordt anders te warm).
Laat het anders even afgedekt rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak bolletjes van 40 gram elk of ter grootte van een walnoot en maak in elk bolletje kuiltjes met de bovenkant van de steel van een houten lepel.
Vul de kuiltjes met een beetje van de verschillende soorten jam.
Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi lichtbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een goed afgesloten koekblik.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend