Italiaanse tagliatelle met kipfilet en champignon-roomsaus

2017-12-18
Beoordeel dit recept:

De Italiaanse tagliatelle is een heerlijke pastavariatie, met zelfgemaakte roomsaus en heerlijk gebraden kipfilet. Ik maak tagliatelle ook wel eens met de kipfilet gewoon in stukjes door de saus of alleen groenten i.p.v. kipfilet. Broccoli is er ook heerlijk bij!

Ingrediënten

  • - Tagliatelle (hoeveelheid zelf bepalen)
  • - 2 kipfilets
  • - Cajunkruiden
  • - Half bakje champignons
  • - Halve rode paprika
  • - 1 ui
  • - Gehakte peterselie
  • - 2 knoflookteentjes
  • - Zout en peper
  • - Paprikapoeder
  • Voor de roomsaus:
  • - 2 el bloem
  • - 1,5 el boter
  • - 250 ml kippenbouillon (van een half bouillonblokje)
  • - 150 ml room

Werkwijze

Stap1

Bak de kipfilet met cajunkruiden in olie met boter aan alle kanten mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uurtje.

Stap2

Fruit in wat olie de gesnipperde ui, knoflook, paprikablokjes en champignons in plakjes. Voeg de zout, peper en paprikapoeder toe. Roerbak dit even goed en laat op laag vuur zacht worden. Maak ondertussen in een pannetje de roomsaus door de boter te smelten, haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Goed glad roeren. Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe en blijf goed roeren. Tenslotte room erdoor mengen en nog even laten pruttelen. Meng door de champignons/paprika en voeg peterselie toe.

Stap3

Kook de tagliatelle gaar en meng door de saus. Snijd de kipfilet in plakken en serveer erbij.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.8 / 5)

2.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.