Ingrediënten
- 1 koeienpoot in stukken gesneden.
1 grote ui
2 tomaten
paar takjes kesbour
scheut olie (half olijf en zonnebloemolie)
zout
1 theelepel peper
1 theelpel gember
klein beetje komijn
300 gram kikkererwten
halve theelepel paprikapoeder
saffraan
(eventueel een wortel en/of een meiknol. (left/dzeft)
Werkwijze
Stap1
- De koeienpoten kan je tegenwoordig geschroeid en in stukken gesneden krijgen bij de slager.
- Was de poten en doe ze in de pan met de olie
- Zout ze en strooi er saffraan over.
- Snij de ui in grove blokjes.
- fruIt de ui samen met het vlees.
- Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes, snij de kesbour en doe het in de pan.
- Kruid het geheel heel goed en doe er een half glas water bij.
- Laat dit even 10 minuten op een laag vuurtje sudderen
- Voeg dan 1 liter gekookt water toe.
- Laat het geheel 45 minuten tot een uur koken.
- Voeg dan de geweekte kikkererwten toe en kook het geheel tot dat alles goed gaar is en de saus mooi ingedikt is.
Gebruik een snelkookpan, dan gaart het sneller en behoud je de smaak.
In een gewone pan moet je steeds meer water toedienen en dan duurt het ook langer.