Ingrediënten
- * 5 kipkarbonaadjes
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 3 el. ketjap manis
* 3 kleine uien
* 1 ½ el. tomaten ketchup
* 6 tl. bruine basterdsuiker
* 3 el. azijn
* 2 tl. sambal oelek
* 2 teentjes knoflook
* 4 eieren
* paprikapoeder
* 400 gr. pandan rijst
* boter
* water
* zout
* zwarte peper
Werkwijze
Stap1
Ontvel de kipkarbonaadjes en smeer ze in met zwarte peper, zout en paprikapoeder.
Braad ze in een pan met boter, voeg water toe en laat de kip in ongeveer 20 min.gaar worden.
Haal de karbonaadjes uit de pan en laat ze afkoelen.
Laat de overgebleven jus in de pan zitten en voeg toe:
- ketjap manis
- tomaten ketchup
- bruine suiker
- azijn
- sambal oelek
- gesneden knoflook
- tomatenpuree
Het geheel goed verhitten en doorroeren. Voeg dan ongeveer 3x de inhoud van het lege blikje tomatenpuree met water toe. Naar smaak eventueel extra sambal toevoegen.
Fruit de gesneden ui goudbruin en voeg die aan de pan toe.
Pluis de afgekoelde karbonaadjes uit en voeg deze ook aan de pan toe.
Serveren met pandan rijst en een gekookt eitje.
Tip: Maak dit gerecht een dag voordat je het wilt serveren, dan is de smaak nog lekkerder!